Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

maradékmentés

Egyszerű tippek az élelmiszerpazarlás csökkentésére

2023. 02. 17. 20:20:13

Sokszor és sok helyen kommunikálják, hogy a világon óriási méreteket ölt az élelmiszerpazarlás. Nem kell nagyon messzire mennünk ahhoz, hogy erre bizonyítékot találjunk, hiszen Magyarországon az egy főre eső átlagos éves élelmiszerhulladék mennyisége 2022-ben 66 kg volt.

Kis hazánk pedig nem számít nagyfogyasztónak ilyen téren, az EU átlag 75 kg-jához képest, ami a gazdaságilag fejlettebb országokban (Németország, Franciaország, Ausztria) eléri az évi 90-100 kg-ot is.

Ha csak Magyarország népességét nézzük már óriási számot kapunk és beláthatjuk, hogy az élelmiszer hulladék csökkentése nagyon fontos lépés a zero waste életmódra törekvés kapcsán és így természetesen környezetvédelmi szempontból is.

Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány tippet, amelyekkel sikeresen csökkentheted az élelmiszer pazarlást a saját háztartásodon belül.

Rezsiár emelés: Így spórolj a bevásárláson és a főzésen

2022. 07. 29. 17:03:22

Bár saját érdekünk, hogy az erőforrásainkkal takarékosan bánjunk, az utóbbi időben egyre nagyobb méreteket öltött a pazarlás hazánkban is. Mindezt annak ellenére, hogy az átlagfizetések ezt nem indokolták. 

Az árak növekedésével és a rezsiár emelkedéssel sokan újra átgondolják, hogy mik azok a területek, ahol nagyobb lemondások nélkül, egy kis tudatossággal csökkenteni tudják a költségeiket. 

Ebben a sorozatban ezeket a területeket vesszük górcső alá. Most épp a vásárlásra és a főzésre vonatkozóan.

Zero waste útmutató kezdőknek - Hulladékcsökkentés a konyhában

2022. 01. 07. 20:16:58
Egy háztartásban a konyhában termelődik a legtöbb hulladék. Cikkünkből kiderül, hogyan tudod minimalizálni a konyhában keletkező szemetet.

Maradékmentés: Készíts delikátot maradék zöldségekből vagy zöldséghéjból

2021. 12. 18. 21:46:44
Az alapleveken és a komposztáláson kívül van egy igazán egyszerű és praktikus felhasználási módja a kimaradt gyökérzöldségeknek vagy zöldséghéjaknak. Készíts belőlük házi delikátot. Mutatjuk hogyan.