Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Hiszünk benne, hogy apró lépésekkel, új szokások bevezetésével visszafordítható az a környezeti katasztrófa, ami felé napjainkban egyre gyorsabban robogunk. A fenntarthato-otthonom.hu azért jött létre, hogy minél több emberhez jusson el a változtatás igénye. Célunk minél egyszerűbbé tenni az új, környezettudatos szokások bevezetését a magyar emberek otthonában azáltal, hogy könnyen elérhetővé tesszük az ebben segítséget adó háztartási tárgyakat, tisztítószereket és kozmetikumokat.

Hisszük, hogy az otthonteremtéshez nincs szükség a tárgyak halmozására, ezért a tudatos vásárlással elérhető, egy letisztult, sallangoktól mentes, de mégis otthonos élettér kialakítása. Fontos, hogy mindennapi használati tárgyaink és lakberendezési termékeink jó minőségűek legyenek, mert ez garantálja azt, hogy hosszú évekig szolgálnak majd minket, így nem kell újabb és újabb termékeket vásárolnunk és a keletkező szemét sorsa miatt aggódnunk.

Közel áll a szívünkhöz a lagom, vagyis a “pont elég” filozófiája és gyakoroljuk a hygge-t is, mert az otthon melegét igazán a szeretteink körében eltöltött minőségi idő jelenti. Ezeket pedig a vállalkozásunk által igyekszünk meghonosítani a magyar családok körében is.

 


Kik vannak a vállalkozás mögött?

Miskolczi-Barna Dorina vagyok a fenntarthato-otthonom.hu webáruház, és a back2basics környezettudatos márka megálmodója.

A hulladékmentesebb életmódra törekvés akkor talált rám, amikor egy évek óta használt, ismert márkás dezodortól durva allergiás reakció jelentkezett a bőrömön. Hetekig tartott, mire rendbe jöttem. Ez az idő éppen elég volt arra, hogy beleássam magam a vegyszermentes kozmetikumok, majd a vegyszermentes háztartás témájába. Elkezdtem a háztartásunkba fokozatosan új, környezettudatos szokásokat bevezetni, amiben a Férjem is tökéletes partner volt.

A kisfiunk, Olivér születése után elkapott az érzés, hogy nyomasztanak a minket körülvevő tárgyak. Voltak olyan dobozaink, amikből ki sem pakoltunk a költözésünk után, pedig akkor már több, mint egy éve az otthonunkban laktunk.

Meg akartam érteni ezt az érzést, ezért elkezdtem a rendrakás, minimalizmus, kacatmentesítés, otthonteremtés témájában edukálni magam, ekkor találtam rá a “pont elég” filozófiájára is, ami segített fokozatosan rendet és rendszert teremteni a mindennapjainkban.

Szeretném, ha ezt más is megtapasztalhatná, az a célom, hogy még több embert ösztönözhessek a környezettudatosabb életmód felé fordulásra és egy élhetőbb otthon megteremtésére.

És hogy miért a többes szám a webáruház kommunikációjában? Ebben a törekvésben a hátországom és maximális támogatóm a férjem, Miskolczi Csegő és arra törekszünk, hogy idővel Olivérnek is természetes legyen az az életstílus, aminek az alapjait éppen most teremtjük meg mi is. :)
 

Csakúgy, mint az otthonunkban a vállalkozás működtetésénél is a fenntarthatóságra törekszünk:
 

  • A webáruházban megtalálható termékeket mi magunk is használjuk vagy kipróbáltuk, csak olyan termékeket értékesítünk, amik valóban beváltak.
  • Törekszünk arra, hogy olyan termékeket töltsünk fel a boltba, amik életciklusuk végén komposztálhatóak vagy pedig szelektálhatóak.
  • Olyan termékeket kutatunk fel, amik fair módon, az emberek és a természet gátlástalan kihasználása nélkül készültek.
  • A termékek kiszállításához használt csomagolóanyagok újrahasznosítottak vagy 100%-ban újrahasznosíthatóak, komposztálhatóak.
  • Viszonteladóként támogatjuk a Magyarországon, magyar alapanyagokból készült termékeket és helyi kisvállalkozásokat.

Bízunk benne, hogy nálunk segítségre lelsz a Zöldtudatos otthon megteremtésében! :)

A fenntarthato-otthonom.hu csapata:
Dorina, Csegő és Olivér