konyha

2025. 08. 14. 16:53:44

Paradicsomszósz házilag: egyszerű recept tartósítási tippekkel

A paradicsomszósz házilag készítve finomabb és sokkal egészségesebb is, mint a bolti változatok. Nem kell hozzá semmilyen tartósítószer, mégis egész télen élvezheted a nyár ízeit, ha megfelelően készíted el és tartósítod. Egy házi paradicsomszósz tökéletes alap lehet tésztákhoz, pizzához, húsételekhez vagy akár levesekhez is. Az alábbi paradicsomszósz recept pofon egyszerű és tele van mediterrán ízekkel, így az olasz konyha kedvelői különösen szeretni fogják.
2025. 08. 05. 11:38:54

Házi sűrített tej készítése: természetes, tartós és adalékmentes megoldás otthonra

Egyre többen keresik azokat az egyszerű, mégis hatékony módszereket, amelyekkel otthon is elkészíthetjük azokat az alapanyagokat, amiket korábban csak boltban vásároltunk meg.
2025. 08. 04. 17:29:16

Fermentált uborka télire: egészséges tartósítás csatos üvegben

A fermentálás nem új keletű módszer, sőt, az egyik legrégebbi természetes tartósítási forma, amit már évszázadok óta használnak világszerte. Napjainkban újra fénykorát éli, köszönhetően a bélflóra egészségére gyakorolt jótékony hatásainak és annak, hogy egyszerre környezetbarát, pénztárcakímélő és ízletes megoldást nyújt az élelmiszerek tartósítására. 
2025. 05. 22. 11:03:43

Vizes kifli recept: készítsd el otthon!

Ha te is azok közé tartozol, akik reggelente a pékség illatára kelnének, de inkább otthon készítenék el a saját pékárujukat, akkor ezt a házi kifli receptet neked találták ki! A vizes kifli igazi klasszikus: ropogós héj, puha belső, egyszerű hozzávalók – és ha jól tárolod, még napok múlva is friss marad.
2025. 04. 24. 19:39:22

Így segít a menütervezés: több idő, kevesebb stressz és kevesebb kidobott étel

Emlékszem, amikor először próbáltam menüt tervezni, pontosan 12 percig tartott a lelkesedésem. Leültem a konyhaasztalhoz egy üres jegyzetfüzettel, meg egy bögre teával, és azt gondoltam, hogy innentől minden sokkal szervezettebb lesz. Aztán rájöttem, hogy fogalmam sincs, mit főznék jövő csütörtökön.
2021. 12. 12. 19:22:37

Illatos, házi vízkőoldó recept - egyszerű és praktikus

Ha olyan otthon is elkészíthető ecetes vízkőoldó receptet keresel, ami nem veszélyes az egészségetekre és még az illata is jó, ezt a receptet ki kell próbálnod. :)
2024. 09. 06. 00:00:00

Konyharuha mosása: néhány tipp, hogy mindig friss és illatos legyen a végeredmény

Gyakori probléma, hogy a konyharuhák a mosógépes mosás ellenére is állott, avas szagúak lesznek. Ennek az az oka, hogy a zsíros, makacs szennyeződések nem oldódnak ki megfelelően a szálak közül még egy 60-90 fokos mosási program esetében sem. Ezek a szennyeződések pedig idővel kellemetlen szagot árasztanak.
2024. 06. 19. 17:31:02

Csíráztatás otthon: egyszerűbb mint gondolnád

A csíráztatás házilag egyszerű, de rendkívül hatékony módja annak, hogy friss, tápanyagban gazdag élelmiszert adj az étrendedhez.  A csírák fogyasztása nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Lássuk, miért érdemes belevágni a csíráztatásba, és hogyan végezheted el helyesen ezt a folyamatot.
 

2024. 05. 27. 14:08:30

Maradékmentés a konyhában: Aquafaba

Az aquafaba egy viszonylag új, de egyre népszerűbb konyhai alapanyag, amelyet a csicseriborsó vagy más hüvelyesek főzővizéből nyernek.Az aquafaba gazdag keményítőkben és fehérjékben, amelyeknek köszönhetően hasonló tulajdonságokkal bír, mint a tojásfehérje, így kíváló helyettesítővé válik a Zero waste konyhában.
2024. 05. 13. 00:00:00

Mire jó a szódabikarbóna a háztartásban?

A szódabikarbóna vagy más néven nátrium-hidrogén-karbonát egy környezetbarát, lebomló, enyhén lúgos kémhatású anyag. Természetességét mi sem bizonyíthatja jobban, minthogy az étkezési célú változatát a konyhában is előszeretettel használjuk főként sütésre, de van aki erre esküszik, ha gyomorégésről van szó.