Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házi kókusztej készítése

Miskolczi B. Dorina - 2022. 02. 23. 15:07:18
Házi kókusztej készítése
Ha csökkenteni szeretnéd az állati eredetű ételek fogyasztását próbáld ki a kókusztejet. Ha otthon készíted csomagolási hulladékot és pénzt is spórolsz.

A növényi tejek elkészítése nem nehéz és nem is olyan idő és eszközigényes, mint gondolnánk. A kókusztej vagy bármilyen növényi tej bátran használható süteményekbe is, de éppolyan tökéletes a reggeli kávénkban, mint az állati eredetű változatai.

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál cukor vagy édesítőszer ízlés szerint (elhagyható)
  • Kevés fahéj vagy vanília (elhagyható)


Keverd össze a hozzávalókat és forrald 10 percig. Várd meg amíg langyosra hűl és tedd turmix gépbe vagy botmixerrel turmixold át pár percen keresztül. Ezt követően egy fémszűrőn vagy tiszta konyharuhán, vászonzsákon keresztül szűrd le a kész kókusztejet és tedd jól zárható üvegben a hűtőbe. 

Hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Fogyasztás előtt érdemes felrázni, mert a kókuszzsír kiül a folyadék tetejére. 

A visszamaradt kókuszreszeléket felhasználhatod süteményekbe vagy a reggeli zabkásádba is.