Ha egyszerre nagyobb mennyiséget keversz be, csak formázd és a felesleget tálcán, vagy dobozban papírral elválasztva fagyaszd le. Felengedve ugyanúgy süthető és az ízén, állagán sem ront semmit.
Zabpelyhes lencsefasírt hozzávalók
- 2 db konzerv lencse
- 1 db tojás
- 6 ek apró szemű zabpehely
- 6 ek zsemlemorzsa
- 2 tk mustár
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 kk oregánó
- 1 kk kakukkfű
- 0,5 kk fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 10 csepp folyékony füst (elhagyható)
Ezt követően enyhén nedves kézzel formázz belőle kis golyókat és tedd 180 fokra melegített sütőbe 30 percre vagy süsd addig forró olajban, ameddig mind a két oldala szép barna színt vesz fel.
Tökéletes rizzsel, de összeaprítva tortillába töltve vagy vega hamburgerben is nagyon finom.Ha szeretnéd tojásmentesen elkészíteni használj lenmag tojást (1 ek lenmagliszt összekeverve 3 ek vízzel 1 tojásnak felel meg) és egy kis lisztet, hogy a massza össze tudjon ragadni és ne essen szét sütés közben.