El is morzsolok egy könnycseppet, amikor elpusztítja a tányér tartalmát, mert itthon elég válogatós, ami a zöldségeket és gyümölcsöket illeti.
A lencsefasírttal ellentétben a csicseriborsó fasírtnak nincs olyan jellegzetes íze, az állaga is más, jobban hasonlít egy sztenderd fasírtra, ezért azok is bátran próbálkozhatnak vele, ahol valamelyik családtag legszívesebben húst hússal enne minden étkezésnél.
Ilyen az állaga belülről:
Csicseriborsó fasírt recept
- 400 g konzerv vagy üveges csicseriborsó (Lidl Freshona vagy Sol&Mar)
- 1 db tojás vagy tojáshelyettesítő
- 2 tk mustár
- 2 marék zabpehely (kb 35 g)
- 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, oregano, fokhagyma, őrölt füstölt paprika)
A csicseriborsó fasírthoz mi mindig a Lidl üveges termékét szoktuk választani, mivel így nem kell bajlódnunk a hosszú főzéssel, a felöntőléből pedig aquafaba is készíthető, amit úgy lehet felhasználni mint a tojásfehérjét.
Ha teljesen vegán receptet szeretnél, akkor a tojást helyettesítheted lenmag tojással (1 ek őrölt lenmag + 3 ek víz).
A csicseriborsó fasírt elkészítése
Egy tálba öntsd össze a csicseriborsót, tojást, mustárt és a fűszereket majd botmixerrel készíts belőle egynemű masszát.
Ezt követően add hozzá a zabpelyhet és a zsemlemorzsát és egy kanállal keverd össze. Ha úgy látod, hogy a massza még túl lágy, tegyél bele még zsemlemorzsát.
Hagyd állni a nyers fasírtot 10-15 percig, majd formázz belőle golyókat és kissé kilapítva süsd aranybarnára olajban.
A csicseriborsó fasírt elkészíthető airfryerben és sütőben is, ebben az esetben érdemes egy kicsit megkenni olajjal, hogy ne egy száraz kavicsot rágcsálj ebédre (true story:D).
Mi általában zöldséges rizzsel és mártogatóssal esszük, de remek húspótló vega burgerekbe és wrapokba is.