Dönts a sütik engedélyezéséről

A minőségibb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) használunk az oldalon.

Egyes sütik nélkül nem tudna megfelelően működni az oldal, ezért a működésüket kötelezővé tettük, míg más sütik elfogadása opcionális, de segít nekünk olyan felületet kialakítani, amin Te is könnyebben és szívesebben böngészel, illetve segít abban, hogy a számodra is releváns ajánlatokkal tudjunk szolgálni a hirdetési felületeken.

Ezek működését megszabhatod. Amennyiben mindegyik működését el szeretnéd fogadni, kattints az elfogadom gombra.

Húsmentes hétfő receptek: Csicseriborsó fasírt

2024. 02. 02. 18:47:53 Miskolczi B. Dorina
Húsmentes hétfő receptek: Csicseriborsó fasírt
Ha húsmentesen akarunk étkezni bizony gyakran a fasírtoknál kötünk ki, mert azt mindenki szereti a családban, főleg a kisfiunk.

El is morzsolok egy könnycseppet, amikor elpusztítja a tányér tartalmát, mert itthon elég válogatós, ami a zöldségeket és gyümölcsöket illeti.

A lencsefasírttal ellentétben a csicseriborsó fasírtnak nincs olyan jellegzetes íze, az állaga is más, jobban hasonlít egy sztenderd fasírtra, ezért azok is bátran próbálkozhatnak vele, ahol valamelyik családtag legszívesebben húst hússal enne minden étkezésnél.

Ilyen az állaga belülről:

csicseriborsó fasírt recept

Csicseriborsó fasírt recept

  • 400 g konzerv vagy üveges csicseriborsó (Lidl Freshona vagy Sol&Mar)
  • 1 db tojás vagy tojáshelyettesítő
  • 2 tk mustár
  • 2 marék zabpehely (kb 35 g)
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • só, bors 
  • ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, oregano, fokhagyma, őrölt füstölt paprika)

A csicseriborsó fasírthoz mi mindig a Lidl üveges termékét szoktuk választani, mivel így nem kell bajlódnunk a hosszú főzéssel, a felöntőléből pedig aquafaba is készíthető, amit úgy lehet felhasználni mint a tojásfehérjét.

Ha teljesen vegán receptet szeretnél, akkor a tojást helyettesítheted lenmag tojással (1 ek őrölt lenmag + 3 ek víz).

A csicseriborsó fasírt elkészítése

Egy tálba öntsd össze a csicseriborsót, tojást, mustárt és a fűszereket majd botmixerrel készíts belőle egynemű masszát.

Ezt követően add hozzá a zabpelyhet és a zsemlemorzsát és egy kanállal keverd össze. Ha úgy látod, hogy a massza még túl lágy, tegyél bele még zsemlemorzsát.

Hagyd állni a nyers fasírtot 10-15 percig, majd formázz belőle golyókat és kissé kilapítva süsd aranybarnára olajban. 

A csicseriborsó fasírt elkészíthető airfryerben és sütőben is, ebben az esetben érdemes egy kicsit megkenni olajjal, hogy ne egy száraz kavicsot rágcsálj ebédre (true story:D).

Mi általában zöldséges rizzsel és mártogatóssal esszük, de remek húspótló vega burgerekbe és wrapokba is.