Vélemények
Leírás és Paraméterek
A műanyag vagy üveg vágódeszkák egyre népszerűbbek a konyhákban, de a használatuk során egyrészt mikroműanyagok kerülnek az ételeinkbe, másrészt az üveg deszkán való szeletelés a késeink élének sem tesz jót.
A fa vágódeszkák, bár több törődést igényelnek mégis sokkal jobb választásnak bizonyulnak a konyhában:
- Természetes anyagból készülnek
- Nem roncsolják a konyhai eszközeinket
- Nyugodtan használhatjuk a forró edények alá is alátétnek anélkül, hogy az üveg megrepedése vagy a műanyag megolvadása miatt kellene aggódnunk
- Életciklusuk végén komposztálhatóak
- Természetközelibb, barátságosabb hatást keltenek a konyhánkban
Érdemes a különböző típusú ételeknek külön vágódeszkát fenntartani. Így egy külön fa vágódeszkát rendszeresíteni a zöldségeknek és gyümölcsöknek, húsoknak és halaknak illetve tejtermékeknek.
Hogyan tartsd karban a fa vágódeszkát, hogy sokáig használatban maradhasson?
A fából/bambuszból készült vágódeszkákat sose tedd mosogatógépbe. Mindig kézzel mosd, enyhe mosogatószeres vízzel. Nincs szükség áztatásra. Mosogatás után töröld át egy tiszta törlőkendővel és tedd jól szellőző helyre. Ne szárítsd fűtőtesten, mert a hirtelen meleg és a gyors kiszáradás miatt megrepedhet a vágódeszkád.
Időnként érdemes sóval és citrommal átdörzsölni a deszkákat, illetve oliva olajjal vagy kókuszolajjal áttörölgetni.
Származási hely | Kína |
Származási hely | Kína |
Anyag | bambusz |
Méret | 150x200mm |
Súly | 230 g |
Miért válaszd ezt a terméket?