Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tűzhely tisztítása környezetbarát tisztítószerekkel

Miskolczi B. Dorina - 2022. 03. 30. 12:33:18
Tűzhely tisztítása környezetbarát tisztítószerekkel
Kíváncsi vagy a világ legegyszerűbb házi zsíroldó receptjére, ami a te konyhádból sem hiányozhat? 
Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy a tűzhely tisztítása senkinek nem tartozik a kedvenc házimunkái közé.

A nagymamám mondogatta régen, hogy “este örömmel, reggel körömmel” és amíg gyerek voltam, csak forgattam rá a szemem, de most, hogy már saját háztartást vezetek, mindig eszembe jut, főleg a gáztűzhely tisztításánál, mert én inkább a reggel körömmel típus vagyok. 

Pontosan emiatt mielőtt áttértünk a hulladékmentes alternatívákra én is erősen maró, hideg zsíroldót használtam, amit csak gumikesztyűben és nyitott ablaknál lehetett biztonságosan alkalmazni és fogtam a fejem, mikor elém került ez a recept, amivel környezetbarát zsíroldót készíthetünk házilag és tulajdonképpen ugyanazt a hatást érhetjük el vele. Azóta csak ezt használjuk a tűzhely tisztításra.

Házi zsíroldó recept:

Keverd össze a hozzávalókat egy szórófejes üvegben és fújd a megtisztítandó felületre a keveréket. Makacsabb szennyeződések esetén várj legalább 15 percet mielőtt letörlöd a tűzhelyet.

A mosószóda lúgos kémhatása miatt szuperül fellazítja a beszáradt, zsíros szennyeződéseket. Bőrbarát, biológiailag lebomló és használata közben nem fogsz tapasztalni szúrós, fullasztó szagot sem. Ha pedig kiszámoljuk, hogy egy fél kilós mosószóda csupán 349 Ft, ebből pedig ehhez a keverékhez maximum 20 grammot használsz el, láthatod, hogy tényleg egy filléres alternatívát találsz a boltban kapható hideg zsíroldók több száz forintos áraihoz képest.

Ezt a keveréket egyébként nyugodtan használhatod általános felülettisztításra is, mert hatékonyan távolítja el például az apró kis kezecskék nyomait is az ajtókról. Ezt is önzetlenül segített letesztelni a kisfiunk, Olivér. ;)

Hát így készül a zsíroldó házilag csupán néhány perc alatt, ugye nem is bonyolult? Próbáld ki te is! :)