Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiskert tippek

Ősszel is termeszthető zöldségek

Ősszel is termeszthető zöldségek

2023. 08. 21. 11:02:49 Miskolczi B. Dorina

Augusztus végével lassan kiürülnek az ágyások a konyhakertben és sokan azt gondolják véget is ért a szezon. De ha szeretnél még az első fagyok beköszönte előtt vitamin és tápanyag dús zöldségeket szüretelni a rövid tenyészidejű és a fagytűrő zöldségekkel még megteheted ezt is. A családod hálás lesz érte a szürke, téli hónapokban.

 

Zero waste kisokos: Komposztálható-e a hagyományos teafilter?

Zero waste kisokos: Komposztálható-e a hagyományos teafilter?

2023. 07. 31. 16:17:11 Miskolczi B. Dorina
Új sorozatot indítunk zero waste kisokos címmel. Ezekben a rövid blog cikkekben lényegre törően válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyek a zero waste mindennapok során felmerülhetnek benned! Tehát mit gondolsz? A teafilter komposztálható? :)
Minden infó egy helyen a kerti komposztáló építéséről

Minden infó egy helyen a kerti komposztáló építéséről

2023. 04. 19. 13:33:20 Miskolczi B. Dorina
Hogyan készíts kerti komposztálót? Mi kerülhet a komposztba és mi nem? Honnan tudod, hogy mikor használható fel a humuszban gazdag komposzt föld? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre válaszolunk saját tapasztalatok alapján. Az otthoni komposztáló készítése pofon egyszerű, vágj bele te is!
Természetes növényvédő szerek

Természetes növényvédő szerek

2022. 05. 17. 18:40:44 Miskolczi B. Dorina

Most, hogy egyre melegebb van kezdenek előbújni a kertészkedők életét megkeserítő kártevők is. Ha te sem hektárokban számolod a megművelendő területet, hozunk pár bevált természetes növényvédő receptet, amik használatával örökre elfelejtheted a veszélyes permetszereket. 

Luffatök termesztése - készíts mosogatószivacsot házilag

Luffatök termesztése - készíts mosogatószivacsot házilag

2022. 04. 19. 18:34:26 Miskolczi B. Dorina

Az egyik legjobb hulladékmentes alternatíva a műanyag mosogatószivacsokra a luffa szivacs, amit a luffatök kiszárított terméséből készítenek. Szerencsére a luffatök nem egy nagy igényű növény és sok helyet sem foglal el, így akár a balkonon is megpróbálkozhatsz a termesztésével, hiszen futónövény lévén inkább felfelé terjeszkedik.

Környezettudatos teafogyasztás

Környezettudatos teafogyasztás

2022. 02. 25. 12:32:56 Miskolczi B. Dorina
Te is imádod a teákat legyen akár rekkenő nyári hőség? Mi sem vagyunk ezzel másként, pontosan emiatt reformáltuk meg a fogyasztási szokásainkat, hogy a lehető legnagyobb mértékben illeszkedni tudjon a zöldtudatos törekvéseinkhez.
Januári teendők a kertben

Januári teendők a kertben

2022. 01. 02. 18:14:44 Miskolczi B. Dorina
Azt gondolnánk, hogy januárban még bőven lógathatjuk a lábunkat, ha a kerti teendőkről van szó, azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Ugyan a hideg idő miatt a szabadban még valóban nem sok dolgot tehetünk, bent a melegben viszont annál több kerttel kapcsolatos teendőnknek tehetünk eleget.