Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos konyha

Rendezés:

Szerintünk a konyha az egyik olyan hely az otthonokban, ahol a legkönnyebb elkezdeni a zero waste szokások kialakítását.

Az emberek általában a konyhájukban töltenek el a legtöbb időt (ha az alvást nem számítjuk persze). Így kifejezetten fontos, hogy egy olyan teret alakítsunk ki itt magunknak, ahol mindent könnyen megtalálunk, a pultot nem foglalják el felesleges tárgyak és ahová tényleg jó belépni.

Az egyik legegyszerűbb trükk a letisztultság eléréséhez, ha megszabadulunk a sok kis termékcímkétől és felirattól, amiket a konyhába belépve látunk. A vásárolt szárazárukat töltsük át befőttes üvegekbe vagy dekoratív, jól záródó tárolókba és a mosogatáshoz használt flakont is tüntessük el szem elől. Ezt megtehetjük úgy is, hogy áttöltjük egy pumpás adagolóba, de le is válthatjuk a mosogatószert egy direkt erre a célra kifejlesztett tömbszappanra. Így máris két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a hulladéktermelésünket is csökkentettük.

Amennyiben téged is zavarnak a rikító színű műanyag szivacsok, amiket egyébként is csak rövid ideig tudsz használni, cseréld le őket a teljesen növényi alapú, lebomló és természetes színű luffaszivacsokra, amiket akár hónapokig is tudsz használni, mielőtt a komposztra dobnád.

A low waste konyha kialakításának talán egyik legkönnyebb lépése, ha lecseréled a kapszulás kávédat vagy filteres teádat. Használj french presst, mosható kávé- és teafiltert, vagy kotyogós kávéfőzőt.

A zero waste konyha kialakítása még megannyi egyszerű és apró lépésből áll, amihez webáruházunkban megtalálod a szükséges eszközöket.