Zero waste receptek

Készíts mediterrán fűszerkeveréket paradicsomhéjból

Kókusztej házilag: egyszerű és finom recept

Paradicsomszósz házilag: egyszerű recept tartósítási tippekkel

Házi sűrített tej készítése: természetes, tartós és adalékmentes megoldás otthonra

Fermentált uborka télire: egészséges tartósítás csatos üvegben

Vizes kifli recept: készítsd el otthon!

Így segít a menütervezés: több idő, kevesebb stressz és kevesebb kidobott étel

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből
A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig.
A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle
