Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vászonzsákok

Rendezés:

Számolj le a műanyag zacskókkal újrahasználható vászonzsákjainkkal

A legtöbb egyszer használatos műanyagot csupán pár percig használjuk mielőtt a kukába kerülne. A műanyag zacskók és szatyrok köre is ebbe a csoportba tartozik. Sokan azt gondolják, hogy a szelektíven gyűjtött szemét teljes egésze újrahasznosításra kerül, azonban ez koránt sem így van.Az általunk csupán pár másodpercig vagy percig használt műanyag hulladék jelentős része a kommunális szemétbe, onnan pedig égetőkbe kerül, szennyezve a levegőt, más része pedig elkezd apró mikroműanyagokká bomlani, bekerülve az élővilágba és a táplálék láncba is. Részben ez az oka annak, hogy ma már a csapvízzel is viszünk be műanyagot a szervezetünkbe, ki tudja milyen károkat okozva ezzel az egészségünkben hosszútávon.

A műanyag zacskók és szatyrok használatát talán a legkönnyebb csökkenteni vagy teljesen a nullára redukálni. Váltsd ki ezeket a káros termékeket sokszorosan újrahasználható vászonzsákokkal és vászon bevásárló szatyrokkal. 

Érdemes több méretben beszerezni belőlük, így külön zsákot használhatsz a kisebb hüvelyeseknek és magvaknak vagy akár tésztáknak, és nagyobb zsákokat a pékáruknak és a zöldségeknek, gyümölcsöknek.

Ne félj attól, hogy összekoszolódnak és macerás lesz őket mindig tisztán tartani. Csak dobd be őket a mosásba vásárlás után a többi ruha közé, nem igényelnek különleges bánásmódot tisztítás terén sem.

Ne felejts el mindig a táskádban, illetve az autódban is tartani pár darabot, így biztosan mindig kéznél lesznek, ha be kellene ugranod a boltba.

Ha attól tartanál, hogy a boltban nem fogadnák tárt karokkal a kis vászonzsákjaidat emiatt sem kell aggódnod. Szerencsére ma már teljesen elfogadott a hulladékmentes törekvés és ez a vásárlási mód is. Sőt egy-egy érdekesebb mintánál az eladóktól is bezsebelhetsz pár bókot a vászonzsákjaiddal. :) 

Hogy segítsd a munkájukat, hagyd nyitva az újrahasználható vászonzsákok száját, miután a kasszaszalagra tetted őket, így nem nekik kell kinyitni, hogy beüthessék az étel kódját, amit vásároltál.