Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kulacsok

Rendezés:

Mikroműanyagok a palackos vizekben

Sokan amiatt térnek át a palackos vízre, mert azt gondolják a csapvíz veszélyes lehet és ezzel tesznek jót az egészségüknek. Egy 2018-as kutatás alapján, melyben 9 országból összegyűjtött 259 fajta palackozott vizet vizsgáltak, kimutatható volt, hogy literenként átlagosan 325 mikroműanyag részecskét találtak az eldobható palackban forgalmazott vizekben. Ezzel szemben, ha egész évben csapvizet fogyasztunk évente körülbelül 5 db részecske jut a szervezetünkbe ebből a forrásból.

Nem beszélve arról, hogy a rendszeres ásványvíz fogyasztás mennyi szeméttel jár, amit bár nagyon sokan szelektíven gyűjtenek már hazánkban is, a palackok csak egy igen csekély része kerül újrahasznosításra.

De ha téged még ez sem győzött meg arról, hogy ideje váltani, csak gondolj arra, hogy milyen macerával jár gyűjteni és gondoskodni az így keletkező hulladék megfelelő helyre kerüléséről, ami addig is csak foglalja a helyet az életteredből. 

A palackos vizek helyett tehát próbáld ki az üveg kulacsokat vagy termoszokat, amik télen melegen, nyáron pedig hidegen tartják az italodat és kezdj el azon gondolkodni, hogy mit csinálsz az üres flakonok után felszabadult hellyel és mire költöd a megspórolt pénzt. :)