Vélemények
Leírás és Paraméterek
Ez a petrezselyemfajta ellenáll a lisztharmatnak, rozsdásodással és tárolási betegségekkel szemben ellenálló.
Kb 15-18 cm-es gyökereket szüretelhetsz majd. A kifejlett petrezselyem gyökerek szélesek, felszínük krémszínű, húsuk fehér és ízletes. Szép zöldet növeszt, amit fagyasztva vagy szárítva a tél során is fel tudsz használni az ételekhez, pesztóhoz.
Késői, hosszú tenyészidejű, ugyanakkor jól tárolható fajta.
Hogyan termessz petrezselymet?
- Húzz a kapa hegyével 1-2 cm mély barázdát.
- Válaszd három részre a vetőmagszalagot.
- Helyezd a szalagot a mélyedésbe és öntözd meg.
- Takard be laza földdel és öntözd meg újra. Vigyázz, ne iszapold be nagyon.
- A kelés ideje alatt tartsd nedvesen a földet. Amikor már könnyedén meg tudod különböztetni a petrezselymet a gyomoktól, óvatosan távolítsd el a gyomokat a földből.
- A vetőmagszalag kb 4 folyóméter vetésére elegendő.
- A magok csávázásmentesek, vagyis nem kezelték őket vegyszerrel, ami árthat a rovar és állatvilágnak.
- A petrezselyem a répához hasonlóan a laza, porhanyós talajt kedveli. Más talajtípusokban is termeszthető, de ebben az esetben előfordulhat, hogy több lábacskát is növeszt a gyökerünk.