Vélemények
Leírás és Paraméterek
Mit kell tudni a mángoldról?
A mángoldot ugyanúgy használhatod az ételekben mint a spenótot. Készülhet belőle főzelék, leves, rakott étel, bedobhatod a tejszínes csirkemell mellé és a zsenge levelek salátákba is kiválóak.
Amikor már nagyobbak a levelek és a levélnyél is vastagabb, ezt a részét a spárga elkészítéséhez hasonló módon használhatod fel.
A mángold C vitamin és ásványanyag tartalma jelentős.
Mángold termesztése
A mángoldot hasonlóan a spenóthoz tavasszal (március és április között) szakaszosan vetheted szabadföldbe. 1-2 hét eltéréssel vetve folyamatosan lesz friss, zsenge mángoldod. A spenóttal ellentétben a mángold a meleg idő beköszöntével nem magzik fel rögtön, ezért egészen októberig is tudod szedni.
A tasak tartalma kb 25-30 folyóméter vetésére elegendő.
A vetésmélység ne haladja meg a 3 cm-t, ajánlott sor és tőtávolság pedig 40x25 cm.