Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zero Waste fürdőszoba

Környezetbarát termékeink segítenek neked leszámolni a felesleges műanyag csomagolással és környezetre, egészségre egyaránt ártalmas anyagokkal a fürdőszobádban és a mosókonyhádban.

Rendezés:

Otthonunkban a fürdőszoba az egyik olyan helyiség, ahol tetemes mennyiségű műanyag csomagolással találkozhatunk hála a különböző kozmetikai termékeknek. Amennyiben te is törekszel a környezetbarát fürdőszoba kialakítására érdemes átgondolni, hogy mik azok a kozmetikumok és fürdőszobai eszközök, amiket le tudsz cserélni zero waste alternatívákra.

Vegyük például a műanyag fogkeféket, amiket a hivatalos ajánlás szerint maximum három havonta cserélnünk kellene, de megfázás, betegség esetén érdemes a gyógyulást követően megválni az addig használt fogkefénktől. Ez rengeteg műanyag hulladékot jelent, amit kiválthatunk például fából és kőolajszármazékoktól mentes sörtéből készült fogkefékkel, így minimalizálva a szájápolással termelődő hulladékot.

Amennyiben eldobható borotvát használsz, fontold meg, hogy leváltod azt egy örök életű rozsdamentes acél változatra, amiben csak a pengéket kell időnként cserélni. A borotva használatával sokkal tovább marad majd sima a bőröd és attól sem kell félned, hogy megvágod magad.

A zero waste fürdőszoba - vagy ha olyan szerencsés vagy, hogy külön mosókonyhád van - alapja a környezetbarát mosószerek és tisztítószerek használata. Készíts mosógélt mosószappanból és mosószódából, vagy fehérítsd vegyszermentesen foltos ruháidat nátrium perkarbonáttal. Ezekkel a praktikákkal rengeteg műanyag csomagolást spórolsz meg és nem juttatsz ki az élővilágra veszélyes vegyületeket a környezetbe.