Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan szabadulj meg a gyümölcsfoltoktól természetes szerekkel?

2023. 03. 20. 12:42:16 Miskolczi B. Dorina
Hogyan szabadulj meg a gyümölcsfoltoktól természetes szerekkel?
Nem feltétlenül kell rögtön klórtartalmú fehérítőkhöz nyúlni, ha folt került a kedvenc ruhadarabunkra. A zero waste tisztítószerek között is nem egy olyat találhatsz, amely kíméletesen mégis az utolsó milliméterig megszabadít attól a fránya folttól.

A gyümölcsök, savas italok (pl bor) ejtette foltok elég ragaszkodóak tudnak lenni. A sikerhez kulcsfontosságú a gyors reagálás. Tehát ha megtörtént a baj érdemes minél hamarabb beáztatni a ruhadarabot. Már azzal is sokat javítunk a dolgon, ha csak vízbe kerül a ruha és nem hagyjuk beszáradni a foltot addig, amíg kezelésbe tudjuk venni.

A savas eredetű foltokra három természetes eredetű tisztítószert tudsz bevetni.

Ezek a folttisztító só, a citromsav és a szódabikarbóna.

Mindhárom fehérítő hatással is rendelkezik, így például az elszürkült ruhák vagy függönyök is meghálálják, ha pár órára beáztatod őket.

A folttisztító só hatását fokozhatod egy kanál citromsavval is, de tulajdonképpen mind a három tisztítószer friss foltok esetében megállja a helyét önmagában is.Ha azonban a folt már beszáradt növeld az áztatási időt (akár egy egész éjszakára) és alkalmazd a folttisztító só és citromsav keveréket a foltok kezelésére.

Az adagolási javaslatokat és a különböző kiszerelésű tisztítószereket megtalálod az alábbi linkekre kattintva:

perkarbi 1 kg

Folttiszító só vagy nátrium perkarbonát

citromsav ára

Háztartási citromsav

szódabikarbóna 2 kg

Háztartási szódabikarbóna